Ned. Wushu Academie Tai Chi school Rotterdam
Traditional Tai Chi - Traditional Master - Traditional Way 荷 蘭 俠 家 拳 館 <洪拳 俠拳 太極拳>
Lessen:
Voor Organisaties:
Media:
E-mail: info@xiaquan.com
Nederlandse Wushu Academie Xia Quan
facebook
Youtube
Tai Chi beginners

Xia Quan 俠拳 Wushu/Kung Fu, in de literatuur ook wel Xia Jia Quan genoemd (Kantonees: Hap Gar/Hop Gar 俠家拳), vindt zijn oorsprong meer dan 400 jaar geleden in Tibet, en wel tijdens de Ming dynastie (1368-1644). Een monnik die mediteerde in de bergen, zag op een dag een gevecht tussen een aap en een kraanvogel. Hij werd zo geobsedeerd door dit gevecht, dat hij de bewegingen ging bestuderen. Hij ontwikkelde een Wushu stijl gebaseerd op de aanval- en verdedigingsbewegingen van zowel de aap als de kraanvogel. Zijn leerlingen ontwikkelden het Wushu verder en zo werd deze stijl bekend als het Lama Wushu. In het midden van de Qing dynastie werd het Lama Wushu door de Lama Sing Long 星龍長老 geintroduceerd in de provincie Kanton. Sing Long verwierf zeer veel aanzien met zijn Wushu bij de bevolking, onder meer door de beruchte piraat Zhang Bao Zai 張保仔 eigenhandig te overmeesteren en te onderwerpen. Sing Long vestigde zich in Kanton en onderwees zijn Wushu aan boedhistische monniken in de Qing Yun tempel 慶雲寺 op de berg Din Hu 鼎湖.

De eerste niet-boeddistische monnik die leerling werd van Sing Long was Wong Yan Lam 王隱林. Deze leerde alle geheimen van de oude Lama. Na vele omzwervingen door China vestigde hij zich in Kanton in het zuiden van China en richtte een Wushu school op. Zo kon het tot dan toe alleen voor boeddhistische monniken toegankelijke Wushu aan iedereen worden onderwezen. Ter nagedachtenis aan zijn eerbiedwaardige meester noemde hij zijn Wushu stijl “Xia Quan Wushu”. Vanwege de opvallende stijl groeide deze stijl uit tot een van de tien grootste stijlen van de Zuidelijke stroming. Wong Yan Lam verwierf grote faam door iedere Wushu grootmeester te verslaan en werd daardoor de beste van de “Tien tijgers van Kanton”, een exclusieve groep van de tien beste Wushu grootmeesters van China. De legendarische “Tien tijgers” zijn nog steeds zeer bekend bij de bevolking in Zuid China.

foto; TV Documentair China.  Deng Sifu was teaching (was in 82 years old)

Een volgeling van Wong Yan Lam, Wong Lun 王倫, was bevriend met de Wushu meester Deng Long 鄧龍. Deng Long was de beroemdste grootmeester in stokvorm in Zuid China. Maar ook in handvorm (Shaolin Hung Quan) was hij een ware grootmeester. De meester had zoveel bewondering en eerbied voor het Xia Quan Wushu van Wong Lun, dat hij zijn zoon Deng Gum Tao 鄧錦濤 bij Wong Lun liet studeren. Deng Gum Tao werd niet alleen grootmeester van Xia Quan, maar leerde ook de Yang-stijl Tai Chi direct van de familie Yang. De Yang-stijl Tai Chi is in het Westen de meest bekende Tai Chi stijl. Yang Lu-Chan (1799-1872) ontwikkelde deze stijl na jarenlange diepgaande studie van de Chen-stijl. Yang Chen-Fu (1883-1936), de kleinzoon van Yang Lu-Chan, en ook in het Westen bekend als grootmeester in de Yang-stijl, bracht deze stijl o.a. naar Zuid China.De oudste zoon van Yang Chen-Fu was Yang Shou Zhong   楊守中 (1910-1985)

TV Documentair China;
Sifu Deng leerde Tai Chi (in 82 jaar oud)

Deze grootmeester heeft tijdens de Tweede Wereldoorlog samengewerkt met grootmeester Deng Gum Tao. De Tai Chi zoals die nu nog onderwezen wordt vanuit “The South Cinese Canton Kung Fu School” is hierdoor rechtstreeks beïnvloed door de Yang familie.

De zoon van Deng Gum Tao, Deng Zeng Gong 鄧鎮江, won al op jonge leeftijd diverse kampioenschappen in China. Momenteel is Deng Zeng Gong voorzitter van de Wushu Organisatie van Kanton China en de vice-voorzitter van het Kanton Comité van de Wushu Federatie. Deng Gum Tao en zijn zoon Deng Zeng Gong zijn beiden de leermeester van Sifu Kong

foto van TV Documentair China; Deng Sifu was teaching (was in 82 years old)
TV Documentair China;
Sifu Deng leerde KungFu
(in 82 jaar oud)

Links: Xia Quan Sifu Deng Zhen Jiang (Deng Jin Tao's zoon).
Wushu traditionele stijle goud prijs (China) 1958, 1961, 1963, 1973
(ook meester van Sifu Kong "Nederlandse Wushu Academie Xia Quan")


Richts: Sifu Kong met zijn Sifu 1976 China

AFSTAMMING (LINEAGE)
Lineage

Meester van Xia Quan school New Zealand

directrice van Xia Quan Frankrijk

 Xia Quan Kung Fu Broers & zuser (China 2006)
van links:
1. vice-voorzitter; Kung Fu Federatie Hong Kong
2. Sifu Kong; Meester van Xia Quan Nederland  
3. Directeur Sifu Deng; Xia Quan China               
4. Directeur Meester Lo; Xia Quan Hong Kong    
5. Xia Quan Trainer China, vice-voorzitter van Chy Lee Fat Kung Fu China  

Sifu Fong; Meester van Xia Quan school New Zealand
- traditioneel Kung Fu Gouden medaille China -

(Kung Fu zuster van Sifu Kong)

Sifu Liang: directrice van Xia Quan Frankrijk
- traditioneel Kung Fu Gouden medaille China -
(Kung Fu zuster van Sifu Kong)

Meer Xia Quan Stijl info:

In Chinese:

Nederlandse Wushu Academie Xia Quan
- Since 1991 -
Adres:
Vijverhofstraat 64 3032 SN Rotterdam Nederland

Tel: 010-425 82 77     Direct line: 06-53 18 03 49
(Tel: maandag t/m vrijdag 10:00 ~ 16:00 uur en woensdag gesloten)
E-mail: info@xiaquan.com

Nederlandse Wushu Academie Xia Quan

IBAN: NL97INGB0004833239
BIC:  INGBNL2A
k.v.k.: 24386802
Deze site is gecreëerd door Shu Ming Tong, Sarmad Habib and Kong F.W. 孔藩偉
© Copyright 2014 NWA       All rights reserved